Alcohol en uitgaan

Een stapje in de wereld zetten? Moet kunnen, ook als je reuma hebt! Genieten dus, met mate(n)!

 

Een avondje uitgaan, daar zit iedereen wel op te wachten. Misschien gooit die reuma roet in het eten, zodat je niet de hele avond op de dansvloer kan staan, maar enkele slows zitten er wel in, toch?! Wat je beter niet doet, is de pijn verdrinken. Daar bereik je niets mee, integendeel. The day after zal je het geweten hebben!
Alcohol en medicatie gaan niet goed samen. Een combinatie van de twee kan ervoor zorgen dat je lever overbelast wordt en dat je medicijnen niet meer goed werken. Controleer bijsluiters voor nevenwerkingen met alcohol, en vraag desnoods raad aan je arts of apotheker.

 Bepaalde medicatie hoef je misschien niet elke dag te nemen. Plan het zo dat je avondje uit en je medicijninname niet op dezelfde dag vallen.

Voor hulpverleners is het altijd handig om te weten wat je inneemt. Stop daarom een lijstje in je portemonnee met de medicatie die je gebruikt. Als je hulp zou nodig hebben, kan dit van pas komen.

Overdaad schaadt, die regel geldt voor iedereen. Wees dus gewoon verstandig. Je kunt toch ook plezier maken zonder?

Wat geldt voor alcohol, geldt eens te meer voor drugs. De interactie tussen je medicatie en drugs is onvoorspelbaar. Blijf er dus af!