DBa: Bubbels en vuurwerk vanuit de ziel

 
Ik kijk terug op mijn 'goed voornemens'-lijst van het vorige jaar en ik lach me suf.
Alwéér kwam er zo goed als niks van in huis.
 
Eens zien: gitaar spelen? Geen tijd voor gehad, en voorlopig laat ik het er ook maar bij, aangezien mijn zus het instrument heeft ingepikt en het bij haar in goede handen lijkt te zijn.
Een jeugdroman schrijven? Goed, ik heb er dan wel aan gewerkt, maar af is hij nog verre van. Vreselijke perfectionist die ik ook ben.
Goede resultaten halen aan de universiteit? Mijn laatste cijfer was een mooi cijfer, in stijgende lijn dus, maar nog een lange weg te gaan komende weken. (Laten we het niet meer hebben over het voorgaande academiejaar.)
Gezond eten en meer bewegen? Are you kidding me?
Mijn haar laten groeien? Hm, het is gegroeid, een heel pak in verhouding met een jaar terug in de tijd, en ik ben er best tevreden mee. Ooit moet het weer heel lang gaan worden, maar ik heb geen hekel meer aan mijn kapsel.
Vaker tekenen? Dat is me wel gelukt. Niet zo veel als ik wilde, maar het gaat erop vooruit. Ik heb voor het eerst in mijn leven een boekje waarin ik mijn tekeningen maak/bewaar. Het is mijn persoonlijke pronkstukje, mijn geheime trots.
 
 
Hier gaan we dan, de (hopelijk haalbare) 2015-editie van mijn 'goede voornemens'-lijst:
1. Slagen voor al mijn examens;
2. Mijn definitief rijbewijs behalen;
3. Een tekst inzenden voor een schrijfwedstrijd of naar een uitgeverij;
4. Iets nieuws leren, wat dan ook;
5. Nieuwe vrienden maken;
6. Nieuwe kanten ontdekken van de vrienden die ik al heb;
7. Nieuwe dingen ontdekken in mezelf;
8. Iets impulsiefs doen dat geen nare gevolgen heeft en waar ik een mooie herinnering aan overhoud;
9. Iets helemaal volgens plan doen zodat ik toch over één zaak niet hoef te stressen;
10. Iets doen dat ik nog nooit gedaan/gedurfd heb.
 
Puntjes 1, 2, 3, 9 en 10 lijken me het moeilijkste. Maar moeilijk is niet onmogelijk. Ik beloof niks, ik hoop het beste en ik ben gemotiveerd!
 
 
Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling tegemoet gaat (ik ga alvast genieten van de kinderchampage, noem me een seut, maar dat spul is echt lekker) en ik wens je alle geluk toe bij het verwezenlijken van je voornemens, dromen en projecten!
Mijn vrienden met reuma wens ik een betere gezondheid toe dat die van het afgelopen jaar, en als dat niet mogelijk is, dan toch een gezondheid die niet slechter wordt. En zelfs als dat gebeurt: been there, done that, you can get through this too! <3
 
 
 
Veel liefs, drie zoenen en in de ogen kijken als je erop klinkt. (:
Aïda