De reis naar dromenland

 
Liefste dagboek,
 
Vorige nacht heb ik moeite gehad om in slaap te vallen.
Het is dan ook voor een reumapatiënt geen evidentie om goed in slaap te vallen. Voor de ene gaat dit al wat vlotter dan voor de andere. 
 
 
De reis naar dromenland is geen evidentie
Het is niet altijd even gemakkelijk om in slaap te vallen. Zeker niet wanneer je last hebt van een pijnlijke rug, pijnlijke gewrichten en ga zo nog maar even door.
Je blijft met andere woorden wakker omwille van de pijn, de pijn die maar niet weg wilt gaan.
Nog een mogelijkheid is dat je, wanneer je goed en wel in dromenland bent,  wakker wordt van de pijn. Dat laatste heb ik al vaak genoeg meegemaakt. Geloof me, een pretje is het helemaal niet. Een ding is zeker, het was een nacht die ik nooit zal vergeten. 
 
 
De perfecte houding? 
De eerste nachten na de diagnose waren zeer moeilijk, heb toen ook zeer weinig geslapen.
Ik stelde mezelf de vraag hoe ik het beste kon liggen, welke houding ervoor zorgde dat ik minder pijn had.
De avonden daarop ging het steeds beter. Dit doordat ik uiteindelijk een goede slaaphouding vond. Een goede slaaphouding is immers een must.
Wanneer je bijvoorbeeld plat op je buik gaat liggen, krijg je meer last van je rug. Dit doordat je de rug gaat belasten.
Een slaaphouding is voor iedereen anders, elke persoon is anders en heeft andere gewoontes. Een principe wat je zeker gaat moeten toepassen is dat je het jezelf gemakkelijk moet proberen te maken. Het slapen bied je lichaam rust, geniet ervan.
 
 
Een goed bed
Een tweede voorwaarde voor een goede nachtrust is een goed bed.
Vorige maand ben ik naar een winkel geweest om informatie te krijgen in verband met het aankopen van een bed.
Het klinkt een beetje belachelijk, maar er zit een hele wetenschap achter. Ik vroeg aan de verkoper welk bed het beste zou zijn voor iemand met de Ziekte van Bechterew. De verkoper had al snel een antwoord klaar.
Hij vertelde mij dat ik het beste een bed kon aanschaffen die zich aanpaste aan mijn rug. Na enkele dagen wikken en wegen, kon ik dan toch een geschikt bed vinden en aanschaffen.
Uiteindelijk heb ik er nog een schepje bovenop gedaan, ik passeerde langs de rekken van de elektrische dekens. De winkel waarin ik op dat moment vertoefde, had een zeer groot aanbod van elektrische dekens.
Ik kon niet langer aan de verleiding weerstaan, heb dan ook een elektrische deken gekocht. Misschien een tip voor de mensen die het niet graag koud hebben, voorzie jezelf van een elektrische deken voor tijdens de wintermaanden.
De warmte van een elektrische deken heeft een goed effect op zowel spieren als gewrichten. Het kan dus zeker van pas komen bij ons, is een echte aanrader.
 
 
Het is niet simpel om dit alles mooi in balans te hebben. Eenmaal je deze slaapstandaard kan aanhouden, ga je een fantastische reis naar dromenland tegemoet.
 
Veel liefs,
Tommy