De typische reumadingen

 
 
Er zijn zo dingen die enkel chronisch zieken meemaken.  Ik zal deze ‘casussen’ verduidelijken met de volgende personages: Mevrouw De Apotheker-Titularis en Meneer De Echtgenoot Van De Tandarts.
 
 
Zoals vorige week in de apotheek. Ik informeerde me bij Mevrouw De Apotheker-Titularis over het –al dan niet- matchen van Redomex en Sumatriptan. De bijsluiter was niet zo positief over de combinatie van die medicijnen. Mevrouw De Apotheker-Titularis keek me vanuit haar stofjas met glimmend naamplaatje aan.
‘Maar mevrouw, je neemt zoveel medicijnen dat telkens jij hier komt, mijn computer foutmelding geeft’. 
Euh, oké Mevrouw De Apotheker-Titularis, ik zal het nooit meer doen. Maar gezien het feit dat ik je omzet zowat verdubbel, kan wat klantvriendelijkheid toch geen kwaad. 
Wat vinden jullie?
 
* Zoekt een andere apotheek om lege injectiepatronen te droppen *
 
 
Vandaag belde ik de tandarts. Mensen met reuma of andere ziektes zullen mij begrijpen in het feit dat de tandarts niet bovenaan mijn lijstje van medische prioriteiten staat. Niet dat ik mijn gebit laat verloederen. Alleen vind ik een jaarlijks bezoekje meer dan genoeg.
Nu zit ik met het probleem dat de tandarts vorig jaar plechtig verkondigde dat ik blootliggende zenuwen heb en eens langs een paradontoloog moet.
Een wat?
 
Blijkbaar bestaan er dokters die zich zowat alleen met tandvlees bezighouden.
 
Ik sloeg haar raad in de wind, gezien de tandarts niet bovenaan mijn lijstje met medische prioriteiten staat, en dacht: ik kijk het nog even aan. 
Een half jaar later blijkt dat die blootliggende zenuwen toch wat ‘nijpen’. Een hele hoge pijnscore is het niet, maar ’t is niet prettig.
 
Dus ik belde de tandarts en haar man nam op. Ik vertelde over de blootliggende zenuwen en hij zei: ‘maar meisje, doet dat niet superveel pijn?’
 
‘Meneer De Echtgenoot Van De Tandarts’, zei ik, ‘Weet je wat pijn doet: REUMA’.
 
Of hij het begreep weet ik niet. Wel is nu duidelijk dat ik mijn reumabehandeling belangrijker vind dan de tandarts. En dat blootliggende zenuwen bij mij niet zo’n hoge pijnscore halen. 
 
Of de tandarts zal lachen met het feit dat ik pas in juni een afspraak heb met de paradontoloog weet ik niet. Maar ah, wat rebellie is soms nodig om de reumatijden te dragen. 
 
 
Liefs,
Julie