Vrije tijd

Ben jij een computerfreak? Of ben je liever buiten? Ken je alle series op Disney Channel of de programma's op TMF? Zegt shoppen je iets? Zie, je verschilt in niets van een doorsnee tiener. Maar dan eentje met reuma. 

Misschien voelt het zo niet aan (wie vond huiswerk uit!!?), maar je hebt elke dag toch nog wel wat vrije tijd. Die kan je nuttig besteden (DUH!), maar ook languit in de zetel. Niets fouts mee, toch?!
Zolang het maar geen gewoonte wordt! Als je reuma hebt, is bewegen immers belangrijk. Rust roest, dat geldt voor iedereen.
Nu moet je niet meteen beginnen trainen voor een marathon! Met aangepaste oefeningen kom je al een heel eind. Vraag je kinesist of arts om raad, mocht je nog geen speciale oefeningen op maat gekregen hebben.
En verder: beweeg gewoon mee met je BFF's!

Wil je op vakantie? Zorg dan dat je goed geïnformeerd vertrekt. Zorg dat je medicatie in je handbagage zit, want verloren koffers komen dagelijks voor! Informeer je vooraf of je eventuele spuiten koel kan houden onderweg. Vraag ook op voorhand aan je arts of je met bepaalde dingen rekening moet houden. Het kan zijn dat bepaalde vaccinaties voor verre bestemmingen niet te combineren zijn met je reumamedicatie. Vraag raad, dus, alvorens je groen, geel, en blauw begint uit te slaan!
ReumaNet ontwikkelde een brochure rond het gebruik van biologische geneesmiddelen. Daarin vind je meer informatie als je met reiskriebels zit.
Je vindt de brochure hier.

Zoek je meer informatie over reuma, of andere dingen, op internet? Zorg dan dat je het veilig doet. De brochure 'Het Web dat Wij Willen' leert je op een verantwoorde manier internet gebruiken. Lees 'm hier.