Kom mee op zomerkamp

 
13/03/2018
 
 
 
Kom je met ons mee op kamp?
 
 
 
 
 
Tijdens de ORKA Nieuwjaarsontmoeting werd de folder en poster van ons zomerkamp 2019 voorgesteld. De inschrijvingen werden geopend en we kregen meteen al 12 inschrijvingen.
 
 
Hierbij bezorgen we jullie onze poster, samen met de officiële inschrijvingsbrief voor ons 9de zomerkamp voor kinderen en jongeren met een reumatische aandoening tussen 7 en 17 jaar.
Dit is een kamp dat spel en amusement voorziet op maat van chronisch zieke jongeren en volledig is afgestemd op hun mogelijkheden en noden. We diversifiëren per leeftijd.
 
 
Dit jaar vindt ons ORKA zomerkamp plaats van zondagmiddag 21 juli tot zaterdagmiddag 27 juli 2019.
 
Ook dit jaar is de locatie: Jeugdherberg 't Schipken in het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. Ondertussen loopt de zoektocht naar een nieuwe geschikte kamplocatie verder. 
 
 
Tijdens onze ORKA-zomerkampen krijgen de kinderen de kans om kennis te maken en samen te leven met lotgenootjes. Ze leren er hun grenzen kennen en beter om te gaan met hun eventuele beperkingen. Hierbij worden ze begeleid door ervaren monitoren en vrijwilligers (sommigen zelf reumapatiënten) die heel goed aanvoelen wat leeft bij onze kampdeelnemers. We zorgen er ook voor dat er altijd een coördinerende volwassene aanwezig is. Toedienen van de medicijnen gebeurt door de coördinator. Voor andere medische zorgen kunnen we beroep doen op een verpleegkundige ter plaatse en voor dringende gevallen kunnen we terecht bij de dienst reumatologie van het UZ Gent.
 
 
 
Onze kinderen verblijven zes dagen in volpension (ontbijt, middagmaal, vieruurtje en avondmaal). De maaltijden worden ter plaatse in het kamphuis door onze kookploeg verzorgd. Voor het volledige verblijf (all-in) is de kostprijs voor dit kamp 220,-€ voor onze reumakinderen en 270,-€ voor de broers en zussen.
 
Zoals de voorbije jaren hebben we ook weer een boeiend en veelzijdig thema als omkadering van onze activiteiten. Voorlopig blijft dit nog even geheim tot op onze kamp-ontmoetingsdag op Paasmaandag 22 april. Onze monitorenploeg zit alvast boordevol creatieve ideeën...
 
Bij aankomst op zondagmiddag verwelkomen we onze kinderen en jongeren graag samen met hun ouders, en trappen we ons kamp samen af met een spel voor jong en oud in het kader van ons thema.
Op zaterdagnamiddag, bij het afhalen van de kinderen, voorzien we eveneens nog een gezamenlijk afsluitmoment.
Ons kamp staat ook open voor broers en zussen.
 
 
Reumapatiëntjes krijgen echter voorrang bij te veel inschrijvingen. In eerste instantie worden de broers en zussen op een reservelijst geplaatst. De plaatsen worden toegekend volgens datum van inschrijving en ontvangst van het voorschot. Als zou blijken dat er onvoldoende plaats is voor de broers en zussen, zal het voorschot volledig terug gestort worden.
Gelieve te noteren dat wij uitgaan van het principe 'inschrijven = deelnemen'. Annuleren kan uitsluitend op basis van doktersattest.
 
 
 
Inschrijven kan door onderstaande strook ingevuld te sturen naar:
Joke De Reu
Klapstraat 8 bus 3
3071 Erps-Kwerps
of te mailen naar: jokedereu@hotmail.com
We vragen jullie dan ook een voorschot van 150€ per kind te storten
voor 15/04/2019 op rekeningnummer: BE98 1030 3287 5893 met vermelding Reumakamp 2019.
 
Mocht u nog twijfels of vragen hebben, neem dan gerust contact op met Joke De Reu, jokedereu@hotmail.com of telefonisch via 0479 502 704 (liefst tussen 19u en 21u).
Wij hopen dat we ook dit jaar weer heel wat kinderen met reuma kunnen bereiken en hen een onvergetelijke kampervaring mogen bezorgen.
Wij zijn er alvast helemaal klaar voor.
Groetjes,
Joke De Reu
Anna, Laura, Michelle, Rani, Wouter, Karen, Elyn, Tom, Floor en de ORKA kerngroep
----------------------------------------------------------------
Gegevens nodig voor de inschrijving
Naam en voornaam kind:
geboortedatum:
Reuma : Ja/Neen
Naam ouders:
adres:
e-mailadres ouders:
Telefoonnummer 1:
Telefoonnummer 2: