Schoonheids- verzorging

 
Er goed uitzien is een must. ’s Morgens opstaan met omhoog geslapen haar en dikke wallen onder je ogen is dus not done..nooit.  
En geef toe, wie wil er nu niet fantastisch uitzien. Dat zorgt voor zelfvertrouwen en goed gevoel. Geeft je charisma en een woot-woot-gevoel. smiley
 
Ikzelf ben altijd een verlegen meisje geweest. Timide in een hoekje, afwachten, rondkijken en zeker niet opvallen. Of toch proberen niet op te vallen want met een bos rosse haren is dat niet makkelijk. laugh
 
Pubertijd was een hel. Grotendeels omdat mijn hoofd anders dacht en deed dan hoe ik het wou, ingewikkeld gewoon. Een opluchting dat dit voorbij is.
Eens 17 dan toch een weg gevonden. Van prachtig lang haar naar een ferm broske, van rokje naar jeans en volle make-up.
 
Afgestudeerd in de richting schoonheidsverzorging leer je jezelf verzorgen en trucjes om er goed uit te zien. Maar ik kwam toch tot de conclusie dat dit niet echt voor mij is. Dan maar hop, hoge school in Brussel, bruisende multiculturele stad, swingend.. Tekenen was altijd al mijn ding en dus draaide ik 180° en ging grafische kunsten studeren.
 
Netjes op 21 afgestudeerd en daar ga je dan, op zoek naar werk en starten met de rest van je leven. Stiekem dromen van een auto, huis, samenwonen, de wijde wereld lag voor ons open.
 
Of toch niet.. 
 
 
Eerste werk, eerste ontsteking, vollen bak medicijnen en wat volgde was een 2 jaar durende zoektocht naar wat er mis zou kunnen zijn. Tot plots een jonge assistent orthopedist even verder dacht en me naar de reumatoloog stuurde. 
Samen met nemen van ontstekingsremmers en de veel te lange zoektocht komen ook de bijwerkingen. Van te mager naar een en al vochtophoping van de cortisonen. Van een gaaf velletje en stralende wangen naar een vale kleur en pukkels. Van alles kunnen eten en genieten van het vegetarische leven naar .. zware teleurstelling. En dat haar was gelukkig al kort, anders zou het ook gene vetten meer zijn.
 
 
Er goed uitzien wordt dan een prioriteit. Je wil er goed uitzien omdat met dat laagje vernis jij je beter gaat voelen maar ook om zeker te zijn dat het niet opvalt dat er iets mis is met je. Een masker en dekmantel.
 
Ik heb mijn verlegen ‘zwakke’ kantje een plaats kunnen geven en door al wat je meemaakt word je sterker. Een sterke madam… eentje die haar plan kan trekken en meestal wel een oplossing vindt voor het probleem.
Maar zelfs nu blijft het prioriteit om er goed uit te zien. Net om jezelf de moed en kracht te geven om verder te gaan en je sterk te voelen. 
 
 
Je wordt ouder en krijgt kindjes. Opeens verandert er veel in je leven, goed en slecht, en beland je weer op je eentje. Waar je vroeger de steun had van je partner lijkt dat nu soms allemaal een leugen maar hoor je plots het woord: remissie.
Vreugdespongetje! Laat maar komen het uitgestelde leven van 14 jaar geleden, de feestjes, het uitgaan, eten, op reis gaan.. jihaa.
 
Spijtig genoeg wil remissie zeggen dat de reuma niet weg is maar altijd terug kan komen. Wat dan ook gebeurde na bijna 2 jaar medicijnloos.
Je raapt je moed bijeen en gaat verder. 
 
Daar waar je al eens in jogging naar de bakker ging omdat het te laat geworden is de avond ervoor, is dat nu verleden tijd. 
Het mooi gekapte haar en het laagje vernis zorgt ervoor dat je sterk blijft en dat jij je goed voelt. Neen, niet meer een masker maar fier op jezelf zijn.
 
 
Grappig om te zien dat mijn kleine meid net hetzelfde doet.
Ze voelt zich beter in een fleurig kleed of rokje. Dat verzacht de pijn en het feit dat ze stomme schoenen aanmoet voor haar steunzolen.
 
Spijtig van de lange haartjes, de meds zorgen voor een strodakje… gelukkig past bij een pittige dame van 9 een pittig kapsel..kort met krullen!
 
En ja, de blos komt soms uit een potje.. maar ach hoe waren we zelf toen we klein waren. Stiekem in mama’s make-up doos zitten en krulspelden in je haar draaien. 
Het hoort gewoon bij meisje zijn, met of zonder reuma.
 
 
En wie wil nu niet af en toe een schoonheidsbehandeling krijgen.
 
 
K