Soms komen wensen echt uit!

 
Begin december werd Rune (6 jaar) ziek. Verkouden, keelontsteking, sinusitis?
 
Zeventien lange dagen koorts en een heel ziek kind, met overal pijn. Hij zag er erg slecht uit. Tijdens de geplande controle bij dr. Joos, bleek Rune alle symptomen te hebben van systemisch JIA en niet meer van polyarticulair JIA. We zaten met zijn allen in een achtbaan van emoties. We hoopten op het beste en dachten aan het ergste. Rune was de pijn en onderzoeken grondig beu.
 
Tijdens de kerstvakantie gingen we op de markt de sfeer wat opsnuiven. Rune meegenomen, warm ingeduffeld en in rolstoel. Daar wou hij absoluut een wens doen bij de wensmachine van VTM KZOOM. Hij wenste : “Ik wou dat ik geen reuma meer had” We deden er nog een kleine wens bij in geval deze te moeilijk zou zijn.
 
 
Veel onderzoeken, dokterscontroles en een ziekenhuisopname later was Rune beter. Volgens de kinderarts waren er geen tekenen meer van reuma. Veel ongeloof, onzekerheid. Rune had nog steeds met regelmaat pijn, dat zou een kind toch niet verzinnen?
 
Op 14 februari gingen we met veel hoop en verwachtingen op controle bij dr. Joos. Wat zou hij zeggen.
 
GOED NIEUWS, zoals Rune het zelf zegt: “Ze weten nu officieel dat ik geen reuma meer heb.” Er is geen actieve artritis meer. Volgens de dokter zal de pijn stilaan wegebben. Rune is het immers ruim twee jaar gewoon om constant pijn te hebben.
Dr. Joos nam Rune na een goede kietelsessie op zijn schoot en zei dat hij hem alleen nog ergens anders wil tegenkomen. Met een dikke zoen erbij, mocht Rune UZ Gent verlaten. Als alles zo blijft, moeten we daar niet meer terugkomen. We hebben een zucht geslaakt van verlichting en een dansje gemaakt van plezier.
 
Het eerste wat Rune zei was: “Mama mijn wens is uitgekomen!”
 
Mama is met hem in een roes naar huis gereden. Weer vervuld van emoties, maar nu blije. Rune wou altijd een kindje zijn zoals alle andere, nu kan hij dat zijn.
 
Rune zijn juf heeft er de eerstvolgende dag een feestje van gemaakt in de klas.
 
 
Bedankt aan iedereen die ons gesteund heeft in deze moeilijke jaren. 
Dat willen wij voor anderen uiteraard ook blijven doen.
 
 
Een blije mama.