Workshops voor ouders

 

10/09/2018

Je was bezig met werk, leuke momenten met je partner en kinderen, vrienden, je huis inrichten, hobby’s en de minder leuke klussen die je erbij moet nemen. 
Druk, druk, druk… 
 
 
En dan staat je wereld heel even stil. Je kindje heeft een ernstige ziekte/handicap/beperking/stoornis. Misschien ben je de eerste die het opgemerkt heeft en heb je al een hele zoektocht achter de rug. Misschien kwam de boodschap voor jou als een complete verrassing en vraag je je nog af of het wel echt zo is. 
En dan wordt het weer druk, druk, druk... 
 
 
Doktersbezoeken, intensief bezig zijn met behandelingen en medicatie, voeding aanpassen, je afstemmen op de ontwikkelingsmogelijkheden van je kind, .. Er is een duidelijke verhoogde zorg voor het kind nodig. Tussendoor ook tijd maken voor een hele nieuwe papierwinkel: aanvragen verhoogde kinderbijslag, een dossier bij de mutualiteit indienen, terugbetalingen van de hospitalisatieverzekering aanvragen,… 
Mensen vragen je “Hoe hou je het vol?”. Soms vraag je jezelf ook af of je het wel zult volhouden of zie je het niet meer zitten. Andere dagen sta je versteld van je eigen kracht. 
 
 
 
Het Magenta-project: workshops voor ouders
 
Zorg opnemen betekent veel meer dan zelf zorgtaken uitvoeren. Het betekent ook plannen en organiseren, informatie verzamelen, zorgverleners kiezen en hun bijdrage op elkaar afstemmen, beslissingen nemen, financieel en administratief beheer, omgaan met persoonlijke prioriteiten en time-management. 
 
 
Met het Magenta-project gaan ouders in workshops of met het Magenta- werkboek aan de slag rond:
    => Zorg-Werk-Leven balans    (time management)
    => Samenwerking met artsen,  therapeuten, hulpverleners  (communicatie en overleg)
    => Teamwerk met familie, vrienden, vrijwilligers    (organisatie en aansturen)
    => en meer : rechten, dossierbeheer, crisismanagement, genieten van het leven, geldzaken, …
 
Dit project wordt  geleid door professor Bea Maes en Noor Seghers van KU Leuven.  De workshops worden steeds gegeven door een ouder die zelf een zorgenkind heeft.
 
 
Plaats:
ReumaHuis, Imperiastraat 16, Zaventem
Gratis parking
 
Data:
4 maandagavonden van 19u30 tot 22 u
8 en 22 oktober 2018
5  november 2018
3 december 2018
 
Prijs: € 32 voor de reeks, € 48 per koppel
 
 
Organisatie: KU Leuven PraxisP i.s.m ReumaNet en ORKA
 
Inschrijven: Klik hier
 
 
 
In het najaar gaan deze workshops ook door in Ieper, Wetteren, Mechelen en Genk. Voor het voorjaar 2019 staan Maldegem en Overijse al op de planning.
 
Passen deze data niet voor jou? 
Je kan je gegevens invoeren op het aanmeldingsformulier en dan krijg je een mail als we een nieuw initiatief opzetten in je regio.
 
Meer informatie over de workshops (incl. getuigenissen van ouders) en over het Magenta-werkboek vind je op www.magentaproject.be