Contact

Ben je op zoek naar ervaringsdeskundigen? Ouders die hetzelfde pad hebben bewandeld? Mensen waarmee je je ervaringen kunt delen? Dan zit je goed bij ORKA. 

 

ORKA staat voor 'Ouders van Reumakinderen en -Adolescenten'. De vereniging bestaat door en voor ouders met een kind met een reumatische aandoening. Het netwerk organiseert zowel informele bijeenkomsten in familieverband als meer educatieve momenten waar dieper ingegaan wordt op bepaalde pijnpunten. Van elkaar leren, ervaringen uitwisselen, kijken hoe andere kinderen opgroeien en problemen aanpakken, ... het netwerk voorziet in al deze behoeftes. De mensen van ORKA bieden troost wanneer het nodig is en delen in de vreugde wanneer kleine overwinningen geboekt worden.

 

Daarnaast wil ORKA ook het maatschappelijk bewustzijn rond kinderreuma aanscherpen. Nog al te vaak wordt reuma beschouwd als een ouderdomsziekte, iets waar jongeren, laat staan kinderen, niet mee geconfronteerd kunnen worden. Niets is minder waar. Door een correcte beeldvorming bij de omgeving, zijnde de familie en vrienden, de school, jeugdverenigingen en andere groepen, krijgen ook kinderen met reuma de kansen die ze verdienen om op te groeien tot volwaardige volwassenen.

 

Wil je graag meer weten over ORKA?
Bezoek de facebookpagina van ORKA, via 'Ouders van Reumakinderen en -Adolescenten'.
 

Of mail naar de werkgroep

 

Hier kunt u lezen hoe ORKA ontstond.